VÁNOČNÍ TURNAJ V PELHŘIMOVĚ 2018

Závěrečným turnajem roku 2018 se účastnili hradečtí taekwondisté ve dnech 8-9. 12. 2018. V pořadí 24. ročník Vánočního turnaje v Pelhřimově, jsme navštívili v početném čísle 26. Naši závodníci se na turnaj pečlivě připravovali po celý rok. V roli trenérů na turnaji se zhostili tentokrát Karle Nosek, Vašek Stohwasser a Michal Kotland. Kategorie byly opět obsazeny velice kvalitními soupeři ze zemí Ukrajiny, Běloruska, Rakouska, Chorvatska, Slovenska, Německa, Maďarska a ostatních zemí. Sobotní obsazenost činila zhruba 300 závodníků v kategorii Trpaslíků, Dětí, Žáků a Kadetů s pásky LK2. Opět se ukázalo, že je naši trenéři svědomitě připravili. Zlato v sobotních zápasech získali Melicharová Monika, Pospíchal Antonín, Vnuková Anna, Vacek Jan Vojtěch, Zelinka Zdeněk a Povýšil Artur(jehož tatínek nám předvedl prohranou sázku v podobě střihu do hola a kompletní shoz plnovousu). Stříbro získali Kunschaková Sára a Ryzáková Šárka. Pro bronz si došli Hrubá Michaela, Prajsler Jakub a Ryzák Lukáš. Kvalifikací neprošli Korel Jakub, Novotný Filip a Špunda Andrej.

V neděli nastoupili kategorie Kadeti, Junioři, Senioři a Veteráni s pásky LK1. Také tento den byl obsazen velice kvalitními závodníky ze zahraničí. Hned první hradecké finále zajistili David s Markem. Pro zlato si v nedělním dni došel Říha Marek, Burešová Eliška, Ryzák Roman (senior) a Jochman Adam. Stříbro zajistili Medáčková Veronika a Klouček David. Bronz získali Stohwasser Tadeáš, Stohwasserová Aneta, Kotland Michal, Čáslavský Daniel. Kvalifikačním kolem neprošla bohužel Terka Fabiánová a Patrik Fibiger.

Závodníci tímto turnajem obhájili celkové prvenství v TEM (Taekwondo extraliga mládeže) a patří nám i druhá příčka NTLM (Národní Taekwondo liga mládeže). Ukazuje se, že není důležitá kvantita ale kvalita. A tu my máme.!! Díky trenérům, kteří připravují děti na každý zápas. Za tím se skrývá spousta času energie a potu, která se vrací v podobě úspěchů, který za dobu existence oddílu přišel až v tuto chvíli. Poděkování patří především trenérům, závodníkům za jejich odvahu i Vám, rodičům, kteří své děti v tomto sportu nemalou měrou podporujete. Další díky patří i našim sponzorům.

GRATULACE A DÍKY JEŠTĚ JEDNOU VŠEM!!!!!!

Ostatní foto ZDE.